Introductie van Bitcoin-opties ingetogen in Wake of Futures Letdown

Wat gaat Bitcoin doen in 2020?

Bitcoin-voorstanders kiezen voor een meer afgemeten benadering bij de introductie van opties voor ‘s werelds grootste cryptocurrency na de wilde rit die ze maakten met futures.

 

Hoewel de contracten die het recht bieden, maar niet de verplichting, om een ​​bepaald aantal munten binnen een bepaalde periode te kopen of verkopen, beschikbaar waren op sommige online beurzen, gaan ze op weg naar de mainstream, net zoals futures tijdens de top van de cryptomanie in 2017.

 

 

Een consortium dat bekend staat als Bakkt, met het moederbedrijf van de New York Stock Exchange, begon eerder deze maand met het aanbieden van opties. CME Group Inc., een van de eerste Amerikaanse gereguleerde beurzen die Bitcoin-futures aanbiedt, zal op 13 januari hun eigen opties lanceren.

 

“Het is moeilijk te zeggen wie er precies op dag één zullen verschijnen”, zei Tim McCourt, wereldwijd hoofd van de aandelenindexproducten bij CME in Chicago, in een telefonisch interview.

 

In het geval van futures leidde de debuutsessie op de beurs van Cboe Global Markets Inc. in december 2017 tot handelsstops, omdat het volume boven de verwachtingen van dealers steeg. Anderhalf jaar later stopte de Cboe met het vermelden van de toekomsten omdat de vraag verdampte als gevolg van het uiteenspatten van de cryptobubbel in 2018.

 

Tot nu toe was de handel in opties vooral een niche van professionele handelaren. Het gemiddelde dagelijkse volume schommelde het afgelopen jaar rond de $ 22 miljoen, met meer dan 95% op slechts één beurs, Deribit, volgens derivaten-tracker Skew. Dat is te vergelijken met het dagelijkse volume van $ 1 miljard voor Bitcoin en ongeveer $ 10 miljard voor de Bitcoin-futuresmarkt.

 

Handelsvolume in Bitcoin-opties

Traders zijn misschien het meest enthousiast over de introductie van opties op 27 december door OKEx, een populaire beurs in Azië die is geregistreerd in Malta. Zoals veel crypto-handelsplatformen, voegen de bedrijven complexere wegen toe om te wedden op prijsbewegingen, terwijl Bitcoin niet langer gewoon recht omhoog gaat.

 

Hoewel Bakkt en CME veel institutionele klanten bedienen, blijven de meesten wegblijven van de cryptomarkt, geschrokken van meer regelgevend en politiek toezicht, een overvloed aan oplichting en de enorme volatiliteit van de munten.

 

“Veel mensen zijn enthousiast zonder precies te weten waarom”, zei Sam Bankman-Fried, hoofd van de grote cryptocurrency-handelaar Alameda Research, in een telefonisch interview. “Soms doen mensen veel werk om opties op te sommen, en niemand koopt het.”

 

Bankman-Fried, die ook mede-oprichter was van de FTX-derivatenbeurs, zei dat opties nuttig kunnen zijn voor zogenaamde mijnwerkers en mensen die grote hoeveelheden munten bezitten, zoals hedgefondsen, die ze niet willen of kunnen verkopen. Opties kunnen dan een manier bieden om het volatiliteitsrisico te verminderen. Sommige particuliere beleggers kunnen ook speculeren met opties. chainlink nieuws geeft de laatste updates.

 

“Je verveelt je een beetje de hele dag naar dezelfde grafiek”, zegt Bankman-Fried, die van plan is opties op zijn beurs aan te bieden. “Opties bieden een legitiem nieuw ding om te verhandelen.”

 

Hoewel veel cryptohouders hun munten uitleenden, zijn de opbrengsten van dergelijke leningen gedaald en kunnen veel muntbezitters meer geld verdienen door call-overschrijfstrategieën te gebruiken, zei Josh Lim, hoofd handelsstrategie bij Galaxy Digital Holdings Ltd. in New York.

 

Naast Bitcoin is de vraag naar opties twijfelachtig. Bij Deribit, die in 2018 Bitcoin-opties begon aan te bieden en Ether-opties eerder dit jaar, bleef de interesse in Bitcoin-optiecontracten ophouden, maar de bestellingen voor Ether-contracten zijn sinds mei afgenomen, volgens de bedrijfsgegevens. zilliqa nieuws is handig.

 

“Veel mensen vragen ons:” Waarom doe je geen Ripple-opties? “, En het is veel werk”, zei Luuk Strijers, manager bij Deribit, in een telefonisch interview vanuit Amsterdam. “Ik denk niet dat de optieruimte klaar is voor kleinere munten dan Ether. Het is gewoon te klein. ”

 

Maar naarmate meer beurzen contracten aanbieden, zou de markt voor crypto-opties 10 tot 20 keer groter kunnen worden, zei Strijers. Hij wijst op Amazon.com Inc., waar het handelsvolume van opties op zijn aandelen net iets lager is dan het handelsvolume van zijn aandelen.

 

“Dit zal de spreads verminderen en de liquiditeit in de markt verbeteren”, zegt Kyle Samani, medeoprichter van het in Austin, Texas gevestigde Multicoin Capital Management LLC.

 

Dat gezegd hebbende, werd hetzelfde argument gemaakt over futures toen de prijs van Bitcoin meer dan het dubbele was van de huidige waarde.