Hoe de Biden-administratie de cryptovoorschriften benadert

 

Hoe opkomende markten crypto benaderen

Het is moeilijk om een ​​slechter scenario voor te stellen dan het scenario dat is achtergelaten door de voormalige minister van Financiën, Steven Mnuchin.

 

De draconische regelgevingsvoorstellen waren Mnuchins eigen persoonlijke vendetta, volgens Bitcoin-veteranen zoals Square Crypto-ontwikkelaar Matt Corallo en Coin Center-directeur Jerry Brito, en het is te vroeg om te zeggen of de aankomende minister van Financiën Janet Yellen de voorgestelde ‘know-your-customer’-standaarden zal goedkeuren of verwerpen ze.

 

Gezien de chaos die door de Trump-administratie is gecreëerd, zijn bitcoin-fans angstig optimistisch over hoe toezichthouders de cryptocurrency-ruimte zullen benaderen tijdens de regering van president Joe Biden. crypto apps Nederlands ook mogelijk.

 

 

“ Mnuchin had helemaal aan het einde een alarmerende kijk op het illegale gebruik van cryptocurrency die niet werd gedeeld door wetshandhavings- en inlichtingendiensten. Het lijkt erop dat Janet Yellen niet dezelfde mening heeft, ‘zei Brito. “Haar mening lijkt erg standaard te zijn.”

 

Yellen gelooft namelijk dat er zowel positieve als negatieve manieren zijn om cryptocurrency te gebruiken. Ze heeft de wens geuit om regelgeving te versterken die illegaal gebruik, zoals terrorismefinanciering, voorkomt. Ze kan de toon zetten voor overheidsinstanties zoals het Office of the Comptroller of the Currency (OCC), de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

 

Bitcoin pleit voor opstand tegen de hectische crypto-voorschriften van de Trump-regering

 

“De SEC, OCC en CFTC kiezen mensen die zeer crypto-kennis hebben,” voegde Brito eraan toe. “Dat zou je kunnen vertellen dat ze diepgaande kennis verwerven om het zwaar te reguleren, of, waarschijnlijker, het wordt nu gezien als een belangrijk onderdeel van de economie en financiën.”

 

Hoewel het nog vroeg in de overgang is, lijkt het erop dat de regering van Biden de voormalige Ripple-adviseur en voormalig ambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Financiën Michael Barr zal benoemen om de OCC te leiden. Op korte termijn zal de door de SEC aangestelde Trump, commissaris Hester Pierce, haar notoir cryptovriendelijke benadering van de effectenmarkt voortzetten. Maar de regering-Biden overweegt naar verluidt voormalig CFTC-voorzitter Gary Gensler om binnenkort de SEC te leiden. bitcoin trading robot online mogelijk.

 

“De nieuwe SEC-voorzitter Gary Gensler was behoorlijk openhartig met zijn opvattingen over het Facebook-project Libra, evenals Ripple. Hij is van mening dat dit effecten zijn en gereguleerd moeten worden door de SEC, ” zei advocaat Hailey Lennon, een cryptogerichte partner bij het advocatenkantoor Anderson Kill. “In de komende twee jaar hoop ik dat een deel van de rechtszaken die we zien en nieuw leiderschap in de SEC, zal resulteren in meer duidelijkheid, zodat er op de weg minder handhavingsmaatregelen zullen zijn. Duidelijkheid helpt bedrijven om te weten wat ze moeten vermijden. ”

 

Ondertussen meldde Reuters dat het Witte Huis naar verwachting professor Chris Brummer van Georgetown University zal voordragen om de CFTC te leiden. Brummer was eerder de keuze van president Obama, maar werd vanwege politieke patstellingen nooit bevestigd door de senaat. Het is nog onduidelijk wie in 2021 zal worden genomineerd voor sleutelrollen die verband houden met het beteugelen van terrorismefinanciering, zoals het Office of Foreign Assets Control (OFAC) en het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN).

 

“Ik denk dat we misschien meer regelgeving gaan zien komen van FinCEN en OFAC. Er zijn enkele schikkingen geweest met cryptobedrijven en OFAC heeft portefeuilleadressen toegevoegd aan de SDN-lijst [sancties], ”zei Lennon. “Zelfs als we positievere dingen zien komen van de OCC, SEC en CFTC, zal het een beetje in evenwicht worden gebracht met meer regelgeving met betrekking tot ken-je-klant en anti-witwaspraktijken, meer algemeen toezicht op de bron van fondsen en screening van sancties . ”

 

Sancties zijn het hot topic van 2021. In de loop van 2020 publiceerde de Iraanse regering verklaringen waarin ze aangeeft van plan te zijn om cryptocurrency te gebruiken, inclusief bitcoin, maar niet beperkt tot, om banksancties te omzeilen. Emigranten uit Iran en andere landen hebben bitcoin gebruikt om precies dit te doen.

 

Bitcoin wordt langzamer, kleiner en meer zoals Ethereum

 

 

 

Tot dusverre heeft de regering-Biden geen enkele aanwijzing gegeven dat ze sancties zou kunnen opheffen. Integendeel, op 18 februari publiceerde de Schatkist een verklaring dat de betalingsverwerker BitPay werd gestraft omdat hij gebruikers toestond transacties uit te voeren met burgers in rechtsgebieden met sancties zoals Iran, Cuba en Oekraïne. De benadering van cryptocurrency door regelgevers, die veel Iraans-Amerikanen ook zowel internationaal als in eigen land gebruiken, zal weerspiegelen of het Witte Huis de voorkeur geeft aan een haveloze of gematigde benadering van diplomatie in het Midden-Oosten.

 

Perianne Boring, oprichter van een belangenbehartigingsgroep genaamd de Chamber of Digital Commerce, zei dat “de nieuwe regering en het nieuwe leiderschap een kritisch perspectief hebben gesignaleerd” van de bredere cryptocurrency-ruimte. Als zodanig zei Boring dat ze hoopt dat leiders in de industrie zullen blijven samenwerken met wetgevers om ‘de basis te leggen voor de leidende rol van Amerika’ op de wereldwijde cryptomarkten.

 

Ze zei dat Amerikaanse crypto-startups in mondiale arena’s strijden tegen startups die zijn gevestigd in landen met meer progressieve wetten, terwijl landen ernaar streven het ‘volgende Silicon Valley’ te bevorderen. Andere landen moedigen cryptobedrijven aan, met name binnenlandse cryptomining-industrieën. Veel technologen zijn van mening dat het Amerikaanse leiders betaamt om de dominantie van de dollar te verdedigen door innovatie in deze technologiesector te cultiveren. Veel van de leidende stablecoins zijn tenslotte nog steeds in Amerikaanse dollars.

 

“De regering en het congres van Biden-Harris moeten duidelijk maken dat het aanpakken van het beleid inzake digitale activa en blockchain een prioriteit is”, aldus Boring. “De regering van Biden-Harris zou zich nu moeten richten op het laten groeien van de economie tot volledige werkgelegenheid en robuuste kwartaal- en jaarlijkse economische groei.”

 

Hoe Bitcoin gebruikers uit de middenklasse helpt de pandemie te overleven

 

 

 

Brito zei dat hij vooral nieuwsgierig is naar nieuwe aangestelden voor OFAC en FinCEN, aangezien zij Yellen’s rechter- en linkerhand zullen zijn in haar benadering van sancties en regelgeving. Hij was het eens met Lennon en Boring, die allemaal geloven dat er nieuwe wettelijke normen op komst zijn. Hoe streng of pro-zakelijk ook, de komende vonnissen mogen zijn, Biden moet in ieder geval nog tweeten over het haten van bitcoin, zoals Trump deed.

 

“Het is nog steeds die periode waarin iedereen zijn zeebenen krijgt en probeert te begrijpen wat zijn prioriteiten zijn”, zei Brito over de regering Biden. “Zodra ze beleid gaan voeren of reageren op de dingen die gebeuren, zullen we echt weten waar ze aan toe zijn.”